A cirkusz új kék logója

Francisco Antonio kilenc éves kora óta részt vesz a cirkusz világában, bohóc karaktere a hetvenes években vált nagy népszerűségre a chilei televízió Los Bochineros című gyerekműsorában való szereplésének köszönhetően. Ezt követően számtalan cirkusszal turnézott Dél-Amerikában.

A Tiki-Taka 2010-ben művészi együttműködést kötött három fia közül a legfiatalabbal, azzal a szilárd szándékkal, hogy új és káprázatos gegeket hozzon létre. Debütáltak az Águilas Humanas Circusban (2010-2012), és ennek a szerződésnek a közepén, egy hónapig a Jumbo Circus felajánlotta nekik, hogy olyan nagy nézőterek előtt lépjenek fel, mint a Movistar tizenötezer nézője vagy az Aréna a Parque O’Higginsben. Ezt követően is megállíthatatlanul folytatódnak turnéik.

Tiki-Taka több mint hatvan éves bohócpályafutásáért elismerést kapott a chilei kormány Kulturális Minisztériumától, a művészpár „Bohóc” kategóriában pedig első díjat kapott a Pista de Oro International Cirkuszfesztiválon (2023. október, Santiago de Chile). A 2024-es szezonban Magyarországon, a Richter Flórián Cirkuszban a Los Tiki Takas!

Díjak: