A Richter Flórián Cirkusz és a HORSE EVOLUTION állományához 36 ló, vagyis munkatárs tartozik, köztük

  • arab telivérek,
  • shagya-arabok,
  • holland frízek,
  • percheron,
  • boulonnais,
  • magyar sodrott lovak, valamint
  • palomino és
  • pónik is szerepelnek.

Lovaink specialitásai

Arab lovaink Magyarország legnevezetesebb arab tenyészeteiből kerültek hozzánk.  Specialitásuk: szabadidomítás, capo ugrások és fonás. Átlagos életkoruk jelenleg 12 év.

Frízeink Hollandiából és Németországból származnak, nyugodt és kiegyensúlyozott teremtmények. Magasiskolára (díjlovaglásra) lettek tanítva. Átlag koruk 11-12 év.

A percheronok és a boulonnais-k Franciaországból és Belgiumból származnak. Testsúlyuk kb. 800-1000 kg között van. Nyugodt alaptermészetük, nagy testtömegük, jól kipárnázott széles hátuk lehetővé teszi ugráskombinációk sorainak bemutatását. Átlag koruk 12-14 év.

Ezek a lovak csigás áttételek segítségével légtornászokat is képesek felhúzni a levegőbe, vagy snowboardosokat tudnak vontatni.

A palomino Spanyolországból származik, az „élő kör” produkcióban szerepel.

A pónik, Tom és Jerry főleg a gyerekek kedvencei.

Richter Flórián és Richter Edit gyermekei, Kevin és Angelina szerepeltek velük a műsorban, amikor a gyerekek még kicsik voltak.:)

Hogyan tanítjuk lovainkat?

Lovaink kb. 3 évesen kerülnek hozzánk, úgymond „pubertás” korukban. Hozzávetőlegesen 2 évig tart az ismerkedés, a bizalom alapjainak megerősítése, és csak ezután kezdődik a szisztematikus, hosszú edzések sorozata.

Hol "laknak" lovaink?

A Richter Flórián Cirkusz lovai a legmodernebb mobil istállókban vannak elszállásolva, melyek az építmény tetőszerkezetét is tartják.

Üdvözlünk!

A Richter Flórián Cirkusz sok szeretettel várja kedves nézőit! Világszínvonalú műsorszámokkal szórakoztatjuk a publikumot, a minőséget Richter Flórián igazgató, Ezüst és Arany Bohóc díjas cirkuszművész garantálja.

Gyere el, és látogasd meg cirkuszunkat és állatainkat turnénk állomásain. Lovaink, zebráink, tevéink és Szandra elefánt mint kiemelt "munkatársaink" várnak!

Bemutatkozás

A Richter Flórián Cirkusz Magyarország legnagyobb utazó cirkusza. Igazgatónk, Richter Flórián a Monte Carlo-i Cirkuszfesztivál Arany és Ezüst Bohóc díjas artistája, Hortobágyi-díjas cirkuszművész, aki nemcsak saját műsorszámaiban, de cirkusza minden produkciójában a tökéletességre törekszik – a publikum nagy örömére.

Jöjjön el hozzánk Ön is!

Aktuális helyszín

Nagykanizsa

2024. május 23.-től 2024. május 26.-ig

Következő helyszíneink

Copyright 2024. Richter Flórián Cirkusz ©  Minden jog fenntartva!