Szandra, a Richter Flórián Cirkusz indiai elefántja 1975-ben született. Szandra családtag, hiszen cirkuszunk igazgatója, Richter Flórián "együtt nőtt fel" Szandrával. Ismerik egymás minden mozdulatát, kiválóan tudnak együtt dolgozni. Richter Kevin és Richter Angelina is hasonlóan a barátjának tekinti az elefántot, hiszen ők is születésük óta ismerik.

"Szandra az utolsó legális szállítmánnyal került Indiából Európába 2 évesen. Nagypapám és apám választották ki, ő volt a legdrágább elefánt, de nagyon jó választás volt, hiszen nagyon okos, intelligens állat. Az elefánt élete során 20-30 produkciót tud megtanulni. Amikor az elefánttal foglalkozunk, már a hangjaiból tudjuk, hogy jól érzi magát."

- meséli Richter Flórián.

Az elefánt nagyon intelligens állat, így a cirkuszi produkciókban és egyéb feladatokban is kiválóan lehet vele dolgozni. Élvezi is a változatosságot, a fellépéseket.

Szandra filmszerepei

Szandra nagyon gyorsan tanul, így ez a tehetsége több filmszerepet is jelentett számára. Többek között a következő filmekben szerepelt:

  • James Bond film: Octopusi
  • Houdini sorozat Adrien Brody-val
Szandra filmben szerepel

Elefánt reklámfilmhez

Szandra több reklámfilm szereplője is volt már, és szíves örömest vállal további munkákat is!:)

  • Reklámok: OTP, Nike Lance Armstrong-gal

Szandra számai

Szandra elefánt több számban lép fel évről-évre.

Angelinával egy lábzsonglőr számban dolgoznak együtt. Flórián pedig egy cirkuszi nyelven szólva "posztament" számot mutat be vele, amikor Szandra egy kör alakú, óriási méretű, forgó "zsámolyra" áll. De Szandra szerepelt már komikus számban is: ő "borotválta" meg a bátor jelentkezőt a porondra varázsolt borbély műhelyben...

Az előadások szünetében a nézők is közelebb kerülhetnek Szandrához, az elefánt hátán ülve fotózkodhatnak. Vigyázat! Szandra nagyon kíváncsi, így tessék vigyázni a kisebb táskákra, mobiltelefonokra!

Az előadások közötti időben, napközben Szandra a cirkuszi területen kialakított órási karámban szabadon tartózkodik, ahol a többi állattal kedvére játszhat, de a szerencsés látogatók megpillanthatják azt is, amikor Flóriánnal sétálnak... Éjszakára Szandra visszavonul saját istálló-sátrába.

Milyen trükköket tud megtanulni egy elefánt?

Az elefánt nagyon tanulékony, így hamar megtanulja az egyes feladatokat. Egy előadásban például Szandra "kapcsolta fel a villanyt": ormányával felnyúlt a cirkuszi kupolából leengedett csillárhoz, és meghúzta annak kapcsoló zsinórját a közönség nagy örömére. A Richter Flórián Cirkusz első saját turnéjában, a Transformers-ben ő hozta be a bohóc cipőjét.

A kreatív elefánt: Szandra fest

2017 végén Szandra megtanult festeni! Ormányával ügyesen kezelte az ecsetet, Angelina segédkezett neki a festékek rendezgetésében. Szandra festményei árverezésre kerültek, a bevételt a Richter Flórián Cirkusz jótékony célokra ajánlotta fel.

 

Üdvözlünk!

A Richter Flórián Cirkusz sok szeretettel várja kedves nézőit! Világszínvonalú műsorszámokkal szórakoztatjuk a publikumot, a minőséget Richter Flórián igazgató, Ezüst és Arany Bohóc díjas cirkuszművész garantálja.

Gyere el, és látogasd meg cirkuszunkat és állatainkat turnénk állomásain. Lovaink, zebráink, tevéink és Szandra elefánt mint kiemelt "munkatársaink" várnak!

Bemutatkozás

A Richter Flórián Cirkusz Magyarország legnagyobb utazó cirkusza. Igazgatónk, Richter Flórián a Monte Carlo-i Cirkuszfesztivál Arany és Ezüst Bohóc díjas artistája, Hortobágyi-díjas cirkuszművész, aki nemcsak saját műsorszámaiban, de cirkusza minden produkciójában a tökéletességre törekszik – a publikum nagy örömére.

Jöjjön el hozzánk Ön is!

Aktuális helyszín

Nagykanizsa

2024. május 23.-től 2024. május 26.-ig

Következő helyszíneink

Copyright 2024. Richter Flórián Cirkusz ©  Minden jog fenntartva!